Toegangscontrole

Met toegangscontrole regelt u de toegangsverlening tot een gebouw of faciliteit. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijfspand, een instelling, een kantoorgebouw, een appartementencomplex of een woning zijn.  Met een oplossing voor toegangsverlening beveiligt u een faciliteit tegen onbevoegde indringers. Met toegangscontrole controleert u welk individu toegang heeft tot een gebouw of gebied, waarna de toegang vervolgens wordt verleend of wordt geweigerd. 

Dit is een beveiligingsoplossing voor:

 

  • bedrijfspanden
  • instellingen
  • kantoren
  • appartementencomplexen
  • woningen

Toegang beheren voor uw situatie

 

U beveiligt uw gebouw met toegangscontrole. Toegangscontrole is een doordacht systeem om een gebouw zo goed mogelijk te beveiligen. U verleent met toegangscontrole toegang tot uw faciliteit via authenticatie en autorisatie. U bepaalt hiermee welke personen er wél en geen toegang hebben tot het gebouw. De keuze voor de oplossing die het meest geschikt is voor uw situatie hangt samen met uw wensen voor beveiliging en de kenmerken van het gebouw dat beveiligd moet worden. 

Onze beveiligingsspecialisten brengen de situatie in kaart en bieden een complete oplossing voor toegangscontrole. Er zijn meerdere mogelijkheden beschikbaar voor toegangscontrole. Toegangscontrole kan bijvoorbeeld zowel binnen als buiten gebruikt worden. U kunt hierbij denken aan een intercomsysteem, een slagboom of een vergrendelingsoplossing voor deuren. Aanvullend kan toegangscontrole gebruikt worden voor tijdregistratie van personeel.

Intercomsysteem bij deur, slagboom of poort

Een intercomsysteem maakt spraak- of beeldcommunicatie tussen twee personen op verschillende locaties mogelijk. Een bekend voorbeeld is de deurintercom of een intercom bij een slagboom of de poort. Dit maakt het mogelijk voor de receptionist(e) of bewoner om in contact te komen met een persoon die zich meldt bij de ingang van het terrein of aan de voordeur van een pand. Met een intercomsysteem is het mogelijk om op afstand toegang te verlenen tot het terrein of het gebouw.

Deurbeveiliging in gebouwen

Binnen en buiten het gebouw kan gewerkt worden met deurbeveiliging. Voor het implementeren van deurbeveiliging zijn verschillende opties. Toegang tot een gebouw kan verkregen worden met een pas, druppel of badge, met een speciale sleutel, via een smartphone of met biometrische gegevens, zoals een vingerafdruk of een oogscan. Ook is het op afstand openen van deuren een mogelijkheid, dit heet ook wel ‘proximity deurbeveiliging’. Afhankelijk van het veiligheidsniveau, de gebruiksfrequentie en de complexiteit van de deurbeveiliging kan gewerkt worden met bekabelde of draadloze (offline) deurbeveiliging. Offline deurbeveiliging is niet gekoppeld aan een centraal systeem.

Toegangspoorten

Toegangscontrole in een gebouw is mogelijk door het plaatsen van toegangspoorten of tourniquets. Met deze oplossing wordt gecontroleerd toegang gegeven tot een gebouw. Vaak is dit type toegangscontrole te vinden bij de receptie, die vervolgens toegang geeft tot de rest van het gebouw. De toegangspoorten worden geopend met een toegangspas of druppel. De toegangsoplossing kan bestaan bijvoorbeeld uit toegangspoortjes, een driearmig draaikruis of een hoog draaikruis voor buitenbeveiliging.

 

Sluitsysteem

Met een sluitsysteem wordt gecontroleerde toegang gegeven tot een ruimte via  de cylinder. Het sluitsysteem kan gecombineerd worden met een intelligent beveiligingssysteem om verschillende toegangsniveaus te programmeren. Toegang kan verkregen worden met een pas, druppel, smartphone of via biometrische kenmerken.

 

Beveiligingscamera’s

Indien gewenst kan een oplossing voor toegangscontrole aangevuld worden met beveiligingscamera’s. Bijvoorbeeld bij een intercomsysteem voor deurbel management is het prettig om te zien wie er voor de poort of deur staat. Daarnaast kunnen beveiligingscamera’s erop nageslagen worden als het iemand toch lukt om ongeautoriseerd toegang te verkrijgen tot een gebouw.

De belangrijkste voordelen van toegangscontrole

 

Het installeren van een totaaloplossing voor toegangscontrole brengt een aantal voordelen met zich mee:

 

– u beschermt uw werknemers, bezoekers én eigendommen tegen ongenode gasten;

– bij noodsituaties bent u op elk moment op de hoogte van de mensen die aanwezig zijn in het gebouw;
– een toegangscontrole oplossing kan ook gebruikt worden voor tijdregistratie;
– toegangsniveaus voor specifieke ruimten zijn in te stellen;
– gebruiksvriendelijke en flexibele oplossing voor het verlenen van toegang;
– geen sloten meer vervangen bij sleutelverlies of ontslag.

 

Toegangscontrole en de AVG wetgeving

 

Bij het implementeren van een beveiligingsoplossing dient u te voldoen aan de AVG wetgeving. Dit betekent dat de wet- en regelgeving beperkingen en regels oplegt voor het verwerken van persoonsgegevens. Wij zorgen ervoor dat uw beveiligingsoplossing voor toegangscontrole AVG proof is. Zo bent u goed beveiligd en gaat u ook veilig om met persoonsgegevens.

 

Meer weten over toegangscontrole

Welke vorm van toegangscontrole het beste bij uw situatie past, hangt samen met een aantal factoren. Onze beveiligingsspecialisten bekijken samen met u de wensen en situatie om tot een totaaloplossing te komen die het best past. Wij leveren flexibele en modulaire oplossingen, zodat het toegangscontrole systeem eenvoudig uit te breiden en op te schalen is.

 

Wilt u meer informatie over toegangscontrole? Onze specialisten staan u graag te woord. Neem contact op via 020 6340043 of laat een bericht voor ons achter.Maak kennis met de technisch adviseurOfferte aanvragenContact opnemen